Stanovnika: 662.000

Valuta: euro

Sezona: Januar - Decembar

Dostupnost: odlična

Za sve uzraste

S juga, Crnu Goru od Italije dijeli Jadransko more, na zapadu su republike Hrvatska i Bosna i Hercegovina, sjeveru Srbija i Kosovo, na jugoistoku se graniči sa Albanijom.

Kontinentalna zona

Ovaj predio karakterišu če­tiri grada: Cetinje, Podgo­rica, Nikšić i ­Danilovgrad. Cetinje je crnogorska prijestonica i u prošlim vremenima je ostao dokaz kako su Crnogorci jednom rukom stvarali i čuvali kulturno blago, a u drugoj držali oružje. Prepun dragocjenosti sa najboljim i najočuvanijim zbirkama oružja vratiće vas u čarobni dah prošlih vijekova.

Planinska zona

Bilo da izaberete ljetnju ili zimsku turističku sezonu za posjetu ovom dijelu nećete ostati

uskraćeni za jedinstvene planinske prizore. Na visini od 1.456 m smješten je najviši grad na Balkanu – Žabljak koga okružuju 23 planinska vrha od preko 2.300 m. Na području Durmitora nalazi se 17 glečerskih jezera. Nadaleko poznat kanjon Tare kao i kanjoni Sušice i Komarnice sa preko 1.000 i po vrsta flore i 130 vrsta ptica dopunjavaju ljepotu sjevera Crne Gore. U ovoj oblasti nalaze se tri veličanstvena na­cionalna parka – Biogradska gora, Durmitor i Prokletije.

Primorska zona

Vrelina najfinijeg pijeska, šljunak ili pak stamena čvrstina umivenih stijena? Crna Gora ih nudi u obilju. Sedamdeset tri kilometra najljepšeg spoja sunca, mora i kopna, odnosno 117 plaža. Ovaj dio Crne Gore karakteriše mediteranska klima sa prosječnom temperaturom vazduha u ljetnjem periodu 27,4 stepena. More je tamnoplavo sa providnošću od 38 – 56 metara. Kupališna sezona traje 180 dan

KONTAKTIRAJTE NAS!

Na sve Vaše upite odmah odgovaramo!

Kontakt:

+382 68 664 014

bluerivartara@gmail.com

Tokom cijele godine 24/7

Name*

Mail*

Phone number*

Your message