Rafting 3 dana

Rezervišite svoj program. Vrijeme do početka nove sezone:
2018/04/15 07:00:00

O TURI

€230

15 April - 01 Oktobar 24/7

Grupe: neograničeno

Težina ture: za sve uzraste (djeca od 6 godina)

Ovo je tura gdje ćete upoznati kanjon Tare na pravi način. Uživanje i boravak na rijeci će Vas oplemeniti i sjediniti sa prirodom.

Rijeka Tara je sa 158km najduza rijeka u Crnoj Gori i jedna od najljepsih i najizazovnijih rijeka u Evropi i svijetu sa kanjonom dugim 80km koji ujedno spada u najdublje kanjone na svijetu(1,300m), odmah poslije Kolorada.
Splavaranjem cijelim tokom, od mjesta do mjesta,  mi ćemo zapravo proći srcem kanjona Tare, tog neuporedivog dragulja na licu ove planete.

PROGRAM

Dužina raftinga 90km – djeca do 12 godina popust.

Prvi dan

Dođite u bilo koje doba dana u naš motel. Običaj je da budete kod nas u poslijepodnevnim časovima. Na terasi našeg motela ćete uživati u domaćim specijalitetima, a prenoćište je obezbjeđeno u sobama našeg motela.

Drugi dan

07:00h-Idealno vrijeme za početak dana uz ukusnu i raznovrsnu hranu, pripremljenu na tradicionalni nacin na terasi uz obalu Tare.
07:30h-Počinjemo sa pripremama za nezaboravnu avanturu. Opremamo se sa profesionalnom opremom za rafting: neoprenskim odijelima i cizmama, sigurnosnim pojasevima i kacigama. Sa sobom mozete ponijeti mobilne telefone i  kamere jer na svakom camcu postoji sigurnosna vodootporna vreca.
08:00h-Nakon obilnog doručka  i pripreme za rafting, krećemo na jeep safari –vožnju terenskim vozilima kroz prelijepu prirodu Crne Gore do Šljivanskog-početne tačke raftinga. Naš put vodi preko Pivskih planina, autenticnih planinskih sela Pišće i Trsa i Todorovskog dola koji se nalazi ispod najljepšeg durmitorskog vrha Prutaš. Zatim, sela Virak, vrh Sozine i Sedlo, odakle se pruža fantastičan pogled na Modro jezero.
11:30h-Dolazak na početnu tačku raftinga, Šljivansko. To je mjesto veoma tiho i mirno na ušću Šljivanskog potoka, kome prethode dva buka i pećine Radonjice. Na Šljivansku je uređen teren za polazak splavova kanjonom Tare. Šljivansko je udaljeno 6km od Mosta na Đurđevića Tari prema Mojkovcu i tu se put spušta na svega par metara od Tare, što je veoma pogodno  za dopremanje opreme za splavarenje.
Tada obavljamo razgovor sa skiperom  vezan za instrukcije i ponašanja na čamcu, kao i provjeru neoprenske opreme.
12:00h-Početak nezaboravne avanture. Splavarimo do Radovan Luke u trajanju od oko 5sati sa pauzama za ručak, kupanje, slikanje i uživanje.
17:00h- Stižemo u Radovan Luku koja se nalazi na sredini plovnog dijela Tare, u srcu Nacionalnog parka Durmitor i u podnožju mjesta Ćurevac, na kojem je kanjon Tare najdublji (1330m).  Vaši koferi će vas cekati u motelu, a nakon smještaja u dvokrevetne sobe (čista posteljina i peškiri su vam na raspolaganju)  imate dovoljno vremena da uživate u divljini i mirnoći kanjona,  šetnji, pecanju, večeri i druženju uz logorsku vatru.

Treći dan

09:00h– Nakon raznovrsnog doručka, nastavljamo avanturu kroz najljepši dio Nacionalnog parka Durmitor sa mnogo više brzaka i bukova. Na ovom dijelu rijeke prvo nailazimo na selo Tepca (poznato po starom žičanom mostu i atraktivnim brzacima, gdje je i kanjon najdublji), Baijlovića Sige (najslikavaniji dio Tare), Gornje i Donje Nozdruć brzake, kanjon rijeke Sušice (izvire na vrhu Durmitora), Prodrtu Usov (veliki atraktivni brzak), kamp Brštanovica kao i istoimeni brzaci koji su i najduži na čitavoj rijeci Tari, brzake Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk I još mnogo drugih.

14:00h- Pravimo pauzu za ručak u predivnom kampu na Brštanovici. Uživaćete uz najukusnija jela I najkvalitetnije domaće specijalitete.  Nakon duže pauze, nastavljamo sa izletom.

19:00h– Nažalost, našoj avanturi je došao kraj. Domaćini nas čekaju u hotelu sa raznovrsnom večerom iz tradicionalne kuhinje.

Cijena aranžmana obuhvata:

  • sve takse
  • prevoz
  • smještaj i spavanje
  • profesionalnu opremu
  • osiguranje

Potrebno je ponijeti:
kupaći kostim, zaštitu od sunca i kofer dobrog raspoloženja za nezaboravno druženje i uživanje!

KONTAKTIRAJTE NAS!

Na sve Vaše upite odmah odgovaramo!

Kontakt:

+382 68 664 014

bluerivartara@gmail.com

Tokom cijele godine 24/7

Name*

Mail*

Phone number*

Your message