Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Dobrodošli u čudesni svijet rijeke Tare, jednog od najdragocjenijih prirodnih blaga Crne Gore. Rijeka Tara, poznata kao "Suza Evrope", protiče kroz neke od najimpresivnijih predjela Crne Gore, pružajući nezaboravno iskustvo ljubiteljima prirode i avanture.

Nevjerovatna ljepota i raznolikost rijeke Tare
Rijeka Tara se smatra jednom od posljednjih netaknutih rijeka u Evropi, sa svojim kristalno čistim vodama i bogatom biodiverzitetom. Njena bujna flora i fauna čine je rajem za istraživače prirode, pružajući nevjerojatne prizore i iskustva za posjetioce svih profila.

Geografski položaj rijeke Tare
Rijeka Tara se proteže kroz zapadni dio Crne Gore, teče kroz prelijepe planinske predele Durmitora i Bjelasice. Njena putanja obuhvata nekoliko opština, uključujući Mojkovac, Žabljak, Plužine i Pljevlja. Ona se susreće sa rijekom Pivom kod Šćepan Polja, stvarajući spektakularni kanjon i jedinstveno prirodno čudo.

Značaj rijeke Tare
Rijeka Tara ima veliki ekološki i kulturni značaj za Crnu Goru. Pored toga što je dom brojnim biljnim i životinjskim vrstama, Tara je takođe poznata po svom divljem i neukrotivom karakteru, privlačeći ljude iz cijelog svijeta koji traže avanturu i uzbuđenje.

Ukratko, rijeka Tara predstavlja dragulj Crne Gore, čije ljepote i raznolikosti treba istražiti i cijeniti. Njen geografski položaj, prirodne karakteristike i kulturni značaj čine je jednom od najvažnijih prirodnih atrakcija zemlje. Ne propustite priliku da otkrijete čarobnu ljepotu rijeke Tare i iskusite njenu divlju čaroliju.


Gde se nalazi reka Tara?
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)