Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

O TURI

280

15 April - 01 Oktobar 24/7

Grupe: neograničeno

Težina ture: za sve uzraste (djeca od 6 godina)

Ovo je tura gdje ćete upoznati kanjon Tare na pravi način. Uživanje i boravak na rijeci će Vas oplemeniti i sjediniti sa prirodom.


Rijeka Tara je sa 158km najduza rijeka u Crnoj Gori i jedna od najljepsih i najizazovnijih rijeka u Evropi i svijetu sa kanjonom dugim 80km koji ujedno spada u najdublje kanjone na svijetu(1,300m), odmah poslije Kolorada. Splavaranjem cijelim tokom, od mjesta do mjesta, mi ćemo zapravo proći srcem kanjona Tare, tog neuporedivog dragulja na licu ove planete.

Rafting 3 dana

PROGRAM


Dužina raftinga 90km – djeca do 12 godina popust.


Prvi dan

Dođite u bilo koje doba dana u naš motel. Običaj je da budete kod nas u poslijepodnevnim časovima. Na terasi našeg motela ćete uživati u domaćim specijalitetima, a prenoćište je obezbjeđeno u sobama našeg motela.


Drugi dan

07:00h- Idealno vrijeme za početak dana uz ukusnu i raznovrsnu hranu, pripremljenu na tradicionalni nacin na terasi uz obalu Tare.


07:30h– Počinjemo sa pripremama za nezaboravnu avanturu. Opremamo se sa profesionalnom opremom za rafting: neoprenskim odijelima i cizmama, sigurnosnim pojasevima i kacigama. Sa sobom mozete ponijeti mobilne telefone i kamere jer na svakom camcu postoji sigurnosna vodootporna vreca.


08:00h– Nakon obilnog doručka i pripreme za rafting, krećemo na jeep safari –vožnju terenskim vozilima kroz prelijepu prirodu Crne Gore do Šljivanskog-početne tačke raftinga. Naš put vodi preko Pivskih planina, autenticnih planinskih sela Pišće i Trsa i Todorovskog dola koji se nalazi ispod najljepšeg durmitorskog vrha Prutaš. Zatim, sela Virak, vrh Sozine i Sedlo, odakle se pruža fantastičan pogled na Modro jezero.


11:30h– Dolazak na početnu tačku raftinga, Šljivansko.


To je mjesto veoma tiho i mirno na ušću Šljivanskog potoka, kome prethode dva buka i pećine Radonjice. Na Šljivansku je uređen teren za polazak splavova kanjonom Tare. Šljivansko je udaljeno 6km od Mosta na Đurđevića Tari prema Mojkovcu i tu se put spušta na svega par metara od Tare, što je veoma pogodno za dopremanje opreme za splavarenje.


Tada obavljamo razgovor sa skiperom vezan za instrukcije i ponašanja na čamcu, kao i provjeru neoprenske opreme.


12:00h – Početak nezaboravne avanture. Splavarimo do Radovan Luke u trajanju od oko 5sati sa pauzama za ručak, kupanje, slikanje i uživanje.

17:00h– Stižemo u Radovan Luku koja se nalazi na sredini plovnog dijela Tare, u srcu Nacionalnog parka Durmitor i u podnožju mjesta Ćurevac, na kojem je kanjon Tare najdublji (1330m). Vaši koferi će vas cekati u motelu, a nakon smještaja u dvokrevetne sobe (čista posteljina i peškiri su vam na raspolaganju) imate dovoljno vremena da uživate u divljini i mirnoći kanjona, šetnji, pecanju, večeri i druženju uz logorsku vatru.


Treći dan

09:00h- Nakon raznovrsnog doručka, nastavljamo avanturu kroz najljepši dio Nacionalnog parka Durmitor sa mnogo više brzaka i bukova. Na ovom dijelu rijeke prvo nailazimo na selo Tepca (poznato po starom žičanom mostu i atraktivnim brzacima, gdje je i kanjon najdublji), Baijlovića Sige (najslikavaniji dio Tare), Gornje i Donje Nozdruć brzake, kanjon rijeke Sušice (izvire na vrhu Durmitora), Prodrtu Usov (veliki atraktivni brzak), kamp Brštanovica kao i istoimeni brzaci koji su i najduži na čitavoj rijeci Tari, brzake Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk I još mnogo drugih.


14:00h– Pravimo pauzu za ručak u predivnom kampu na Brštanovici. Uživaćete uz najukusnija jela I najkvalitetnije domaće specijalitete. Nakon duže pauze, nastavljamo sa izletom.


19:00h– Nažalost, našoj avanturi je došao kraj. Domaćini nas čekaju u hotelu sa raznovrsnom večerom iz tradicionalne kuhinje.

CIJENA OBUHVATA:


Sve takse

Prevoz

Smještaj i spavanje

Profesionalnu opremu

Osiguranje


Potrebno je ponijeti: kupaći kostim, zaštitu od sunca i kofer dobrog raspoloženja za nezaboravno druženje i uživanje!

Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Rafting 3 dana
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)