Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

O TURI

120

Jun - Septembar 24/7

Grupe: fizička sprema obavezna

Težina ture: procjena vodiča

Sasvim posebna avantura za koju kažu da je jedna od najekskluzivnijih na ovim prostorima. Kanjon Nevidio je čudo neviđeno.

Kanjon Nevidio

PROGRAM


Tamo gdje su se milionima godina ranije „sudarile“ planine Durmitor i Vojnik, usječen je kroz ljutu stijenu kanjon Komarnice – poslednji osvojeni kanjon u Evropi. Nalazi se na 50 km od Žabljaka u pravcu Šavnika. Naziv Nevidio, ili Nevidbog, kako ga još zovu, podsjeća na misterioznu nepristupačnost. Njegove litice su toliko tijesne da na pojedinim mjestima svjetlost nikada ne dopire. Predstavlja jedan od najvećih alpinističkih izazova u ovom dijelu Evrope. Osvojen je tek 1965. Godine a do tada ga, kako mu i ime kaže – niko nije čitavog vidio. Kanjon Nevidio je dug 2,7 km, dubok je u prosjeku 150 metara, sa vodopadima i preko 100 metara.


09:00h - Započnimo ovu uzbudljivu avanturu direktnim prevozom od našeg hotela i sigurnom voznjom kroz atraktivne predjele pravo do sela Poscenje, jednog od najljepsih sela u Crnoj Gori. U ovom selu se nalaze dva predivna lednicka jezera i fantasticni periodicni vodopad Skakavac koji dobija vodu od rijeke Grabovice sa 70 metara visoke litice. Ovdje cete se opremiti sa neoprenskim odijelima i cizmama, kacigama i sigurnosnim prslucima, a vasi vodici će provjeriti sigurnost opreme i informisati vas o samom prolasku kroz kanjon.


10:30h– Već pri prvom dodiru kanjon Nevidio će vas potpuno zasjeniti svojom neopisivom ljepotom. Njegov veći dio se nalazi u vječitoj sjenci jer zbog okomitih stijena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Na strmim i nepristupačnim stijenama vladaju surovi uslovi za vegetaciju tako da se za kanjon može reći da je dragulj surove prirode. Širina kanjona na pojedinim mjestima je manja od jednog metra. Zaustavićemo se u najtratktivnijim delovima kanjona radi uživanja i fotografisanja.


15:00h - Izlazak iz kanjona. Neponovljiva ljepota tjesnaca, kaskada i pjenušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio više su nego dovoljan razlog da vidite i doživite ovaj nevjerovatni dragulj Crne Gore. Prolazak kroz kanjon će trajati oko 4 sata, ali vi cete ga pamtiti cijelog zivota. Nakon izlaska i presvlacenja organizovacemo rucak u Etno restoranu Jatak u kojem možete poručiti organsku hranu pripremljenu na tradicionalan način.


16:00h – Vaša avantura se završava voznjom nazad do naseg hotela.


Idealno vrijeme za kanjoning je od kraja juna do kraja septembra, u zavisnosti od vremenskih prilika. Nasi iskusni vodici sa licencom svake godine sprovedu preliminarnu ekspediciju prije otvaranja sezone. Oni će takodje ispitati vasu spremnost i detaljno vas informisati kako bi osigurali vas bezbjedan prolaz kroz kanjon.

Iako veoma ekstreman doživljaj kanjoning ne zahtjeva posebnu fizičku spremnost, ali svi učesnici moraju biti stariji od 18 godina., moraju biti zdravi i plivači.

CIJENA OBUHVATA:


Doručak

Prevoz

Taksa

Boravisna taksa

Besplatan parking za vozila

Prolazak kroz kanjon

Ručak

Kompletna oprema

Osiguranje


Potrebno je ponijeti: kupaći kostim, zaštitu od sunca i kofer dobrog raspoloženja za nezaboravno druženje i uživanje!

Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Kanjon Nevidio
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)