Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Stanovnika: 662.000

Valuta: euro

Season: January - December

Dostupnost: odlična

Za sve uzraste

S juga, Crnu Goru od Italije dijeli Jadransko more, na zapadu su republike Hrvatska i Bosna i Hercegovina, sjeveru Srbija i Kosovo, na jugoistoku se graniči sa Albanijom.

Mapa Crna Gora

Kontinentalna zona

Ovaj predio karakterišu če­tiri grada: Cetinje, Podgo­rica, Nikšić i ­Danilovgrad. Cetinje je crnogorska prijestonica i u prošlim vremenima je ostao dokaz kako su Crnogorci jednom rukom stvarali i čuvali kulturno blago, a u drugoj držali oružje. Prepun dragocjenosti sa najboljim i najočuvanijim zbirkama oružja vratiće vas u čarobni dah prošlih vijekova.

Kontinentalna zona Crna Gora

Planinska zona

Bilo da izaberete ljetnju ili zimsku turističku sezonu za posjetu ovom dijelu nećete ostati uskraćeni za jedinstvene planinske prizore. Na visini od 1.456 m smješten je najviši grad na Balkanu – Žabljak koga okružuju 23 planinska vrha od preko 2.300 m. Na području Durmitora nalazi se 17 glečerskih jezera. Nadaleko poznat kanjon Tare kao i kanjoni Sušice i Komarnice sa preko 1.000 i po vrsta flore i 130 vrsta ptica dopunjavaju ljepotu sjevera Crne Gore. U ovoj oblasti nalaze se tri veličanstvena na­cionalna parka – Biogradska gora, Durmitor i Prokletije.

Planinska zona Crna Gora

Primorska zona

Vrelina najfinijeg pijeska, šljunak ili pak stamena čvrstina umivenih stijena? Crna Gora ih nudi u obilju. Sedamdeset tri kilometra najljepšeg spoja sunca, mora i kopna, odnosno 117 plaža. Ovaj dio Crne Gore karakteriše mediteranska klima sa prosječnom temperaturom vazduha u ljetnjem periodu 27,4 stepena. More je tamnoplavo sa providnošću od 38 – 56 metara. Kupališna sezona traje 180 dan

Primorska zona Crna Gora
Crna Gora
Crna Gora
Crna Gora
Crna Gora
Crna Gora
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)