Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

O TURI

50

15 April - 01 Oktobar 24/7

Grupe: fizička sprema obavezna

Težina ture: srednja

Jedna od posebnih avantura i jedna od pješačkih tura koje organizujemo. Obavezno ponesite foto aparat.

Trnovačko Jezero

PROGRAM


Jezero je jedno od najljepših na našem podneblju. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1517m, okruženo vrhovima visokih planina : „Maglić“, „Bioč“ i „Volujak“ . Jezero je ledničkog porijekla, smaragdno-zelene boje, takođe koje je veoma bistro i idealno je za kupanje i ribolov. Pored svih prirodnih ljepota koje Trnovačko jezero posjeduje, njegova najmarkantnija osobina jeste srcoliki oblik, što predstavlja prirodni fenomen kako u regionu, tako i šire.


Tok izleta:


Polazak grupe iz hotela je oko 8h. Putuje se kombijima ili terenskim vozilima. Put koji smo mi izabrali je pogodniji i omogućava lakši pristup inače teško prohodnim planinskim krajevima.Prvi dio puta, koji traje 45 minuta vodi do Foče, u kojoj se pravi kratka pauza za odmor i kupovinu.


Drugi dio puta koji vodi do Dragoš sedla traje 50 minuta, gdje je organizovana posjeta vidikovcu sa odličnim pogledom na vodopad Skakavac u srcu prašume „Perućica“. Nakon toga se kreće do katunskog naselja Prijevor (30 minuta), nakon čega počinjemo sa najzanimljivijim dijelom avanture – pješačenje u trajanju od 90 minuta (5km) do Trnovačkog jezera.


Na Trnovačkom jezeru se pravi pauza od 2h, i tom prilikom gosti mogu da iskuse prirodne ljepote okoline jezera kao i kupanje u samom jezeru, kao i da uživaju u pikniku u prirodi. Povratak grupe je istim putem do Prijevora, zatim terenskim vozilima ili kombijima do hotela oko 8h.


Težina izleta:


- Za ovaj izlet je potrebno osnovno poznavanje planinarskog hodanja i ponašanja u planini, kao i umjerena fizička kondicija.

- Sa sobom je preporučljivo da ponesete ruksak, jaknu za vjetar ili kišu, kremu za sunce, planinarske štapove (nisu obavezni), šešir ili kapu, flašu za vodu (plastičnu ili metalnu), i naravno kupaće kostime. Lični dokumenti su obavezni zbog graničnog prelaza na Šćepan polju.

- U izlet je uključen ručak (lunch package) i takse ( NPS taksa i taksa Eko parka Piva).

Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Trnovačko Jezero
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)