Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Uslovi korištenja i odredbe web-stranice

Prva registracija:

Registracija aktivnosti se može izvršiti lično, telefonski ili pismeno. Registraciju potvrđuje Blue River Tara, telefonski ili pismeno i stoga je obavezujuća.
Ako se sadržaj potvrde rezervacije razlikuje od registracije, molimo Vas da nas o tome odmah obavijestite i podnesete novu ponudu. Ako ne dobijemo potvrdu, pretpostavljamo da su informacije tačne i smatramo da je rezervacija potvrđena.

Način plaćanja:

Plaćanje rafting ture na našoj internet prodavnici je moguće izvršiti i pomoću platnih kartica - VISA, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko interneta. Plaćanje karticama je realizovano u saradnji sa Hipotekarnom Bankom AD i AllSecure doo i obavlja se na bezbedan i sertifikovan način preko Payment gateway AllSecure doo, jednostavnim unosom podataka sa platne kartice.
Nakon što se unesu podaci o kartici i potvrdi plaćanje, banka autorizuje transakciju i time je rafting tura odobrena. Iznos će biti rezervisan na Vašoj kartici/računu i neće Vam biti raspoloživ za neku drugu namjenu.
U slučaju da se plaćanje ne kompletira, odnosno iznos se ne skine sa računa do isteka 14 dana od prihvatanja Vaše rafting ture, ta rafting tura će biti otkazana i izbrisana. Nakon isteka roka od 14 dana, novac koji je rezervisan na Vašem računu se oslobađa i biće Vam ponovo na raspolaganju. Nakon toga možete ponoviti istu ili novu rafting turu i izvršiti plaćanje vezano za nju.

Zaštita podataka prilikom plaćanja:

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola, primjenom najsavremenijih metoda tokenizacije osetljivih podataka, i u skladu sa PCI-DSS standardima. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni trgovcu.
3D Secure zaštita za sve trgovce i kupce - AllSecure Payment Gateway koristi najviše globalne standarde zaštite i privatnosti podataka. Svi trgovci koji koriste AllSecure Payment Gateway su automatski uključeni u 3D-Secure zaštitu, čime se kupcima garantuje bezbednost kupovine. Brojevi platnih kartica kupaca se ne čuvaju na sistemu trgovca, a sami upis se štiti SSL enkripcijom podataka.
PCI DSS Standardi - AllSecure Payment Gateway se konstantno usaglašava sa svim zahtevima kartičarskih organizacija u cilju povećanja nivoa bezbednosti trgovaca i kupaca. Od 2005 godine do danas, bez prekida, sistem je sertifikovan kao PCI-DSS Level 1 što predstavlja najviši standard u industriji. PCI Data Security Standard (PCI-DSS) je norma koja definiše neophodne mjere bezbednosti pri obradi, čuvanju i prenošenju osetljivih kartičarskih podataka. PCI Standardima se štite osetljivi podaci o korisniku kartice tokom cijelog procesa plaćanja: od momenta unosa podataka na prodajnom mjestu trgovca, tokom komunikacija između trgovca i relevantnih banaka i kartičarskih organizacija, kao i kasnije čuvanje tih podataka.

Reklamacije:

Za reklamacije koje se odnose na pružanje usluga od strane Blue River Tara, možete poslati email na sledeću adresu: bluerivertara@gmail.com .

Povraćaj sredstava:

U slučaju povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, taj povraćaj se vrši isključivo preko iste VISA, Maestro ili MasterCard kartice koja je korištena za plaćanje. Ovo znači da će naša banka na naš zahtev obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Izjava o konverziji:

„Izjava o konverzijama - Sva plaćanja će biti obavljena u eurima ( € ). Ukoliko se plaćanje obavlja platnim karticama inostranih banaka izdavalaca, iznos transakcije će biti konvertovan u lokalnu valutu korisnika kartice, prema kursu banaka Visa/Mastercard."

Kupovina karte:

- Kupovinom karte online za rafting, potvrdu dobijate na Vaš email.
- Prilikom kupovine karte online, ista važi godinu dana.
- Ukoliko učesnik odluči da zamjeni kupljenu kartu za novac posle nekog vrijemena, učesnik snosi troškove provizija od banke i to može učiniti u roku od 3 mjeseca od dana kupovine karte.
- Karta se može iskoristiti u toku sezone samo je potrebno da se na vrijeme rezerviše termin ( bar 5 radnih dana ranije).
- Van sezone nije moguće dolaziti na rafting ture, ali možete se uvek informisati na našem sajtu o datumu početka i kraja sezone.

Stanje učesnika:

Učesnik se obavezuje da će prije početka obilaska obavesti vodiča broda o mogućim fiziološkim ili fizičkim oštećenjima (npr. u slučaju alergija postoji mogućnost uzimanja alergena na brod).
Osobe pod dejstvom lekova, alkohola ili droga isključene su iz aktivnosti. Ovo se odnosi i na mentalno i fizički nesposobne osobe.
Vozač broda može odlučiti da li je osoba pogodna za tu aktivnost (dovoljna je sumnja na konzumiranje alkohola ili droga).

Avanturistička aktivnost:

Svaki učesnik je svjestan da učestvuje u avanturističkoj aktivnosti u prirodi koja ne može ponuditi udobnost i sigurnost uobičajenog paket-aranžmana. Oprema zadovoljava najnovije bezbednosne standarde. Sve ture su pažljivo planirane i pripremljene. Prije svakog obilaska vodič putovanja ili član osoblja daje uvod. Rizici su višestruki i stoga se ne mogu u potpunosti isključiti (kao i kod svih aktivnosti na otvorenom).
Blue River Tara nije odgovorna za štetu nastalu zbog aktivnosti koja prevazilazi rezervisani program. U slučaju transakcija potrošača u smislu Zakona o zaštiti potrošača, ovo se primjenjuje samo u mjeri u kojoj se te štete ne tiču ličnih povreda.

Sigurnosna uputstva:

Učesnik mora da se pridržava svih bezbednosnih uputstava i uputstava vođe putovanja i mora aktivno da učestvuje u obilasku. Učesnici moraju da se međusobno podržavaju.

Odustajanje od ugovora sa naše strane:

Vodič putovanja ima pravo isključiti goste iz obilaska ili otkazati obilazak ako krše odredbe i uslove, a posebno ako ne ispunjavaju uslove potrebne za obilazak. Vodič putovanja zadržava pravo da promjeni, produži, prekine ili ograniči program obilaska zbog nepredviđenih okolnosti koje mogu ugroziti bezbednost gostiju (npr. previsok vodostaj, promjena vrijemena, nedovoljne veštine ili nedovoljna pažnja učesnika itd.). Blue River Tara ima pravo da odustane od ugovora u takvim okolnostima.

Povrede i ostećenja:

Povrede i oštećenja treba odmah prijaviti vođi putovanja / lađarima.

Trajanje tura:

Podaci o trajanju putovanja u brošurama, letcima i na početnoj stranici su približne vrijednosti. Trajanje tura ne može se uvijek tačno odrediti unaprijed. Oni su povezani, na primer, sa vodostajem ili grupnom dinamikom. Blue River Tara ne garantuje da će se poštovati ova vrijemenska uputstva.

Promjene cijena ili programa:

Promjene cijena ili programa i ispravke štamparskih grešaka (na brošurama, letcima i na početnoj stranici) su rezervisane. Nevažeće pojedine odredbe: Ako jedna od odredbi ugovora o putovanju postane potpuno ili djelimično nevažeća, to neće rezultirati poništenjem cijelog ugovora o putovanju. Umesto toga, imamo pravo da neefikasnu odredbu zamjenimo dopuštenom koja najbliže odgovara svrsi neefikasne odredbe.

Sposobnost plivanja:

Ova aktivnost zahtjeva odgovarajuću sposobnost plivanja u tekućoj vodi.

Djeca:

Djeci mlađoj od 6 godina nije dozvoljeno putovanje. Za avanturu primenjuje se minimalna starost od 14 godina. Sva maloletna lica moraju biti u pratnji odgovarajućeg odraslog nadzornika. Obrasci za registraciju osiguranja moraju biti potpisani od strane roditelja ili staratelja (za grupe možemo unaprijed poslati obrasce za registraciju kako bi ih roditelji mogli pročitati i potpisati).
Blue River Tara ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvo lažno predstavljanje u vezi sa uzrastom djece.

Upotreba opreme:

Učesnik mora voditi računa da opremu primljenu iz baze prije početka ponese u autobuse i uvijek je nosi sa sobom. Nadalje, mora se pobrinuti da je pravilno obučen sa opremom. Tokom obilaska nije dozvoljeno skidanje kacige ili pojasa za spašavanje. Učesnik mora uvijek biti pravilno obučen i potpuno opremljen tokom obilaska. Ako učesnik nije siguran da li je pravilno obučen sa opremom ili iz bilo kog razloga želi na kratko da promijeni nešto na svojoj opremi (npr. otvori prsluk za spasavanje), mora obavestiti lađara ove namjere, a zatim sačekajte dozvolu i uputstva lađara i sledite ih. Vodič putovanja ima pravo isključiti učesnika iz obilaska u slučaju nepotpune ili nepravilne upotrebe opreme, ako je ta okolnost posljedica nemara učesnika.

Neprikladno ponašanje:

Spuštanje se odvija u prirodnom okruženju i učesnik se prema njemu treba odnositi s poštovanjem. Ne sme se ostavljati smeće, izbegavati nepotrebna oštećenja biljaka i životinja. Tokom spuštanja zabranjeno je pušenje i nepotrebna buka.

Oštećenja čamca:

Za namjerno oštećenje čamaca, opreme i bilo kog namještaja baze, učesnik / gost je odgovoran.

Čuvanje dragocenosti:

Ne preuzimamo odgovornost za dragocenosti. Ako učesnik sa sobom na odlazak ponijese bilo koji predmet (kamere, fotoaparate, mobilne telefone), mora prije polaska obavijestiti vodiča putovanja i vodiče broda. Blue River Tara ne snosi odgovornost za bilo koji predmet koji su učesnici donijeli na aktivnost, a koji nije dio njihove opreme, povrat novca nije moguć. Takođe savjetujemo da ne nosite nakit i satove na rafting turu.

Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)