Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

O TURI

70

15 April - 01 Oktobar 24/7

Grupe: porodična tura

Težina ture: za svakoga

Grupna tura. Za realizaciju je potrebno najmanje četvoro prijavljenih.

Prsten oko Durmitora

PROGRAM


Jeep safari je tura terenskim vozilima i obilazimo Nacionalni park Durmitor u potpunosti. PRSTEN OKO DURMITORA je jedna od posebnih tura koje organizjemo.


Tok izleta:


08:00h- Doručak na terasi restorana uz jutarnju svježinu kraj rijeke Tare.


09:00h– Upoznavanje sa vozačem/vodičem sa koji će vam ispuniti dan u potpunosti. Nakon upoznavanja, krećemo u obilzak.
Kroz avanturu idemo daljim upoznavanjem i sa zanimljivim činjenicama o raskošima sjevera Crne Gore. Napravićemo nekolike pauze na prelijepim mjestima koja su pogodnia za slikanje. Zaustavićemo se kod brane MRATINJE i nastavljamo kroz kanjon Pive. Zaustavićemo se na jedno mjesto sa kog se prožima pogled na Plužine.Put nastavljamo prema predivnom selu TRSA, koje je raskršće puteva i mjesto koje je vjekovima bilo centar događaja tokom ljetnje sezone. Put prema Trsi nije prohodan zimi.


Nastavljamo put pored Planinskog Vijenca PRUTAŠ kojii izgleda veoma atraktivno. Njegovi vertikalni prutevi koji se poput vodopada spuštaju niz južnu stranu Durmitora, čuvaju od zaborava legendu o mladom Todoru i njegovoj Ružici, surovosti vila i osveti čobana.p>

Nastavljamo preko neobičnog planinskog Vijenca, SEDLO. Nastavljamo do Žabljaka.

12:30h- Stižemo na Žabljak i produžavamo do Crnog jezera gdje možete iskoristit dva sata kupanja, slikanja i uživanja. Treba da okusite tu svježinu vazduha.


14:30h– Nalazimo se kod Crnog jezera i nastavljamo. Naravno, prvo idemo da okusimo domaća jela u nekom od okolnih restorana.


15:30h– WNastavljamo sa obilaskom ka drugoj strani Durmitora.


Obićićemo mjesto koje se zove MOMČILOV GRAD. Odatle idemo do vidikovca Ćurevac gdje je pogled kao iz bajke. Pogled ka kanjonu Tare je možda odavde i najljepši. Čarolija se produžava pogledom na selo Tepca za koje kažu da je najstarije na ovim prostorima.


Mnogo vidikovaca je na ovom putu aali se svako izdvaja vidikovac Štuoc gdje punim plućima možete udahnuti Žabljak, Durmitor, Crno jezero.
Krećemo sa posjetom Maloj Crnoj Gori, mjestu koje ima najveću čaroliju na ovim prostorima. Tu pričamo sa seljanima, idemo do obližnjeg katuna Ograde gdje možete kupiti domaće proizvode: kajmak, sir, med… Zimi ne možete doći u ovo selo zbog velike količine snijega.
Lagano idemo iznad kanjona Sušice. Tu je okrepljenje ali i lagan odmor. Pravimo pauzu za slikanje. Spuštamo se u kanjon Sušice. Obilazimo Sušičko jezero, nakon toga selo Nedajno. Idemo kroz Crkvičko Polje, Kanjonom Tare ka hotelu.


19:00 - 20:00h– Dolazak u hotel i mali predah od avanture.

CIJENA OBUHVATA:


Sve takse

Prevoz

Doručak, ručak i užinu

Vodiča

Osiguranje


Obavezno ponijeti foto aparat!

Prsten oko Durmitora
Prsten oko Durmitora
Prsten oko Durmitora
Prsten oko Durmitora
Prsten oko Durmitora
Prsten oko Durmitora
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)