Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Jesen na rijeci Tari donosi čarobne promjene prirodi Nacionalnog parka Durmitor u Crnoj Gori. Ovaj period godine je posebno šarmantan zbog predivnih boja, mirisa šume i sviježeg vaduha koji će vas ostaviti bez daha. U ovom blogu istražićemo jedinstvenu ljepotu rijeke Tare tokom jeseni i predstaviti aktivnosti koje su dostupne tokom ovog sezonskog perioda.

Jesenji Pejzaži i Magija Boja

Jesen na Tari donosi predivnu paletu boja. Šume se preobražavaju u nijanse crvene, narandžaste, žute i zelene, stvarajući bajkovite pejzaže. Nema boljeg mjesta za uživanje u jesenjim bojama od Nacionalnog parka Durmitor, gdje će svaki korak pružiti priliku za fotografisanje spektakularnih prizora. Šetnje stazama oko rijeke Tare su posebno magične u ovo doba godine.

Jesenje Aktivnosti na Tari

1. Planinarenje: Jesen je idealno vrijeme za planinarenje u okolini Tare. Nacionalni park Durmitor nudi brojne staze za istraživanje. Pogledi na jesenje šume i kanjone su zadivljujući.
2. Fotografisanje: Za ljubitelje fotografije, jesen nudi obilje inspiracije. Spektakularni pejzaži i jesenje boje čine svaki kadar vrijednim fotografisanja.
3.Rečne Aktivnosti: Dok rijeka Tara može biti hladnija tokom jeseni, hrabriji posjetioci mogu i dalje uživati u raftingu i kajaku. Obavezno se dobro obučite kako biste se zaštitili od hladnoće vode.
4. Posjeta Manastirima i Selima: Jesen je odlično vrijeme za posjetu tradicionalnim crnogorskim selima i manastirima u okolini. Možete probati lokalnu hranu i upoznati se sa kulturom Crne Gore.
5. Posmatranje Ptica: Rijeka Tara i okolina privlače različite vrste ptica tokom jeseni. Ovo je sjajna prilika za posmatranje ptica i ornitologiju.

Priprema za Posjetu Tari u Jesen

Prilikom planiranja posjete Tari u jesen, evo nekoliko savjeta:
• Slojevita Odjeća: Temperature mogu varirati, pa se oblačite slojevito kako biste se lako prilagodili.
• Vodootporne Čizme: Staze mogu biti vlažne tokom jeseni, pa nosite vodootporne čizme za planinarenje.
• Kišobran ili Kabanicu: Jesen donosi kišne dane, pa budite spremni za promenljivo vrijeme.
• Fotoaparat i Binokle: Ne zaboravite fotoaparat i binokle kako biste zabeležiti i uživali u prirodnim ljepotama.

Jesen na rijeci Tari je posebno vrijeme koje pruža jedinstveno iskustvo u Nacionalnom parku Durmitor. Ne samo da ćete uživati u spektakularnim bojama i pejzažima, već ćete imati priliku da istražite bogatstvo prirode i kulture ovog predivnog regiona.



Jesen na Tari
Rafting Montenegro Blue River Tara
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)