Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Da bi Vaša avantura bila iskustvo za pamćenje i da ne biste bezrazložno paničili, predlažemo Vam da pročitate na šta sve treba da obratite pažnju prilikom raftinga kako biste potpuno uživali u njemu i imali zagarantovanu bjezbednost od samog početka. A onda u najgorem slučaju možete poželeti da ovu avanturu ponovite što prije.

Obratite pažnju na opremu
Postarajte se da tokom splavarenja imate svu potrebnu opremu i bićete apsolutno sigurni. Rafting klub obezbjeđuje opremu koja uključuje sigurnosni prsluk, on osigurava plovnost osobe u slučaju da se nađe u vodi, zatim tu su i zaštitne kacige koje štite glavu i još jedan nezaobilazan deo opreme je neoprensko odelo i neoprenska obuća za zaštitu od hladnoće.

Slušajte instrulkcije od strane vodiča
Rafting klub obezbjeđuje i osnovnu obuku od strane iskusnih skipera koji će Vam pomoći da se lakše snađete kada ste u vodi, naučićete neke od komandi koje ćete primeniti u datom trenutku kada to vodič zatraži od Vas. Iskusan skiper je istreniran da zna tačno kako da se ponaša u svakoj situaciji, tako da je Vaša bjezbednost zagarantovana.

Držite veslo ispravno
Držanje gornje ruke na "T" ručici je vrlo važno, jer tako stabilizujemo veslo i smanjujemo mogućnost ispuštanja vesla u rijeku, dok druga ruka treba biti na osnovi vesla. Ručku nije potrebno stezati, jer je konstruisana tako da možemo veslati bez prevelikog umaranja. Pravilnim držanjem vesla izbjeći ćete neprijatnosti.

Izaberite rijeku koja odgovara Vašoj kondiciji
Ukoliko nemate puno iskustva i ovo Vam je prvi put da ste na raftingu onda je za Vas najbolja opcija voda klase 1, koja ne zahtjeva manevrisanje ili voda klase 2, koja spada u malo grublji tip i koja može da zahteva osnovne vještine veslanja.

Nije neophodno da znate da plivate
Ne morate da znate da plivate, ukoliko dođete u situaciju da se prevrnete u vodi - sigurnosta oprema će Vas zaštititi i pomoći da Vas skiperi vrate u čamac.


Rafting na tari
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)