Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Ako Vam splavarenje zvuči kao da biste plovili Vašim čamcem, ali imate ograničeno iskustvo sa uzbuđenjima i izlivanjem reke, sledite ove jednostavne savete za rafting na vodi i Vaše prvo putovanje će biti glatko. Naši vodiči i stručnjaci za rafting dali su nam neke bitne upute o tome šta obući, ponijeti i očekivati na Vašem sljedećem rafting putovanju.

1. Nosite pravu odeću
Iako možda imate svaku nameru da ostanete u čamcu čitavo putovanje, ne morate nužno ostati suvi. Očekujte da ćete se natopiti na svom putovanju i nositi vodootpornu odeću koja će sprečiti habanje koja će delovati kao prepreka između Vas i splava. Izbegavajte pamuk koji se dugo suši i odvlači toplotu iz tela. Umesto toga, sintetički materijali su fantastični jer se brzo suše.

2. Nosite kacigu
Vaša sigurnost je najvažnija na svim našim rafting putovanjima, što znači da uvijek morate nositi zaštitnu opremu, uključujući i kacige. Mnogo je potopljenih stena, trupaca i grana koje se ne vide iz Vašeg sjedećeg položaja u čamcu, a udaranje glavom o njih ako upadnete je iskustvo koje želimo da izbegnemo. Neka kaciga bude stalno uključena i minimizirajte rizik od povrijeda.

3. Ne nosite svoje dragocenosti
Opšte pravilo za rafting izlete je da ne ponesete ništa što ne želite da se izgubi ili potopite. Ostavite svoj nakit, uključujući prstenje, ogrlice, naušnice i narukvice kod kuće.

4. Uverite se da ste kompetentan plivač
Iako ne morate da budete olimpijski plivač da biste se pridružili raftingu, morate da se osećate udobno u vodi. Naši prsluci za spašavanje ili lični uređaji za plutanje držaće Vam glavu iznad vode, pomažući Vam da aktivno plivate kako biste izbjegli prepreke i zaplivali prema čamcu ili obali dok ste na rijeci.

5. Držite prsluk za spašavanje čvrsto
Baš kao što kacigu morate držati stalno, isto tako i prsluk za spašavanje morate držati i zakopčati - čak i kada prolazite kroz mirne vode. Oni ne samo da Vam pomažu da ostanete na površini, već i olakšavaju vodičima da Vas povuku nazad u splav ako ispadnete.



Osnovni saveti za rafting
Rafting Montenegro Blue River Tara
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)