Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Rafting je zabavna aktivnost na otvorenom. Iako vas slika ljudi kako veslaju i voda koja prska na sve strane, može izazvati da pomislite da li bi vam ovakva aktivnost odgovarala, mi smo tu da vam otklonimo nedoumice i razbijemo 5 najčešćih rafting mitova.

#1 Mit - Rafting je samo za adrenalinske zavisnike

U nekom trenutku ste čuli ste za rafting. Onda ste otišli ​​na gugl da pretražite šta je to. Dobili ste odgovor da je to ekstreman vodeni sport. Čekaj malo? Ekstremni, šta to znači? Onda ste otišli ​​na jutjub da pogledate neki rafting video. Naravno, prva strana je ispunjena rafting video klipovima sa brzacima vode, ljudima koji vrište, skaču i svim onim scenama koje privlače najviše pregleda. Iako postoje ekstremne rafting ture, generalno je rafting izvor odlične zabave za skoro svakoga. Postoji čitav niz rafting tura, razlike u klasifikaciji vode, a takođe zavisi od doba godine. Ovde u Tarasport centru, ohrabrujemo cele porodice da zajedno dođu i uživaju u krajoliku kanjona reke Tare.

#2 Mit - Morate da budete fizički spremni

Imati jako i atletsko telo je sigurno prednost. Međutim, najpoželjnija veština je nedostatak trapavosti. Nije bitno da li ste atleta ili ne. Ako možete da držite konopac, koristite veslo, hodate, hodate preko stvari i nosite svoje stvari - onda ste sasvim spremni za rafting.


Ne treba vam poseban trening za rafting, ali svakako nije loša ideja da se malo pripremite pred odlazak. Na višednevnoj turi, ukjučićemo i neke pešačenje do neverovatnih vidikovca gde ćete uslikati sjajne fotografije (definitivno se isplati). Ne brinite o energiji, uz neverovatnu hranu koju vam pripremamo, obnovićete sve ono što je izgubljeno tokom dana.

Gde je rafting uzbudljiviji: gornji ili donji tok reke Tare?

#3 Mit - Morate da plivate za olimpijadu kako biste otišli na rafting

Veoma je odlična stvar ako uspete da ostanete u čamcu. Međutim, ako se desi da ispadnete, zapravo nećete mnogo ni plivati. Pravilna tehnika je da plutate na leđima i čekate dok vas vodič ne izvuče iz vode. Svi naši gosti dobijaju instrukcije o osnovnim pravilima bezbednosti pre nego što izađemo na reku.

Sada, ako vas ovo ne teši, trebalo bi da znate da će svi nositi pojaseve za spasavanje u svakom trenutku dok smo na reci. Dakle, ako su vaše plivačke veštine malo zarđale, nema potrebe da brinete. Uostalom, naši vodiči imaju ekspertizu koja je zvanično potvrđena sa IRF licencom.

#4 Mit - Hrana je užasna

Istina je da će se na raftingu jesti drugačija hrana nego što nude restorani u Beogradu, Sarajevu ili Trebinju, ali to ne znači da ste osuđeni na hranu iz konzerve. Ovde u Tarasport centru pripremamo domaću, tradicionalnu kuhinju, što stvara poseban osećaj bliskosti sa našim gostima. Sva hrana koju jedete na našim turama se proizvodi u blizini našeg kampa, baš kao što su naši preci radili vekovima. Ovi pejzaži predstavljaju retku oazu netaknute aprirode u Evropi, tako da su proizvodi naše regije organski i zdravi.

Obroci su izrađeni od organski gajenog voća, povrća i mesa, koje uzgajaju meštani iz Durmitora, Maglića, Zelengore i drugih visoravni u blizini. Kombinacija eko hrane i staromodnog, tradicionalnog načina pripremanja hrane je pravi pokretač dobre energije.

Pored ukusnih jela možete probati autentične pića iz ovog regiona. Domaća rakija će sigurno podići raspoloženje (šljivovica, kruške, jabuke, dunje), ili ako više volite vina, možete uživati u vinima iz brojnih okolnih vinarija.

#5 Mit - Provešćete ceo dan u čamcu

Na jedno-dnevnoj rafting turi provešćete većinu vremena u čamcu. Međutim, na višednevnim turama, provešćete više vremena na nogama nego u čamcu. Naravno, ture su različite, jednog dana ćemo ići u šetnju. Sutradan, vozićemo se u džipovima kroz netaknutu prirodu Sutjeske i Durmitora.

Možda se pitate da li biste uspeli da ostanete u čamcu. Međutim, pitanje je - da li će biti u stanju da opišete sve avanture koje ćete doživeti.

Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)