Rezervacije

Viber Viber

+382 67 404 303

Bez obzira da li se prvi put da se bavite raftingom, neophodno je da sledite ove bezbednosne savjete za rafting kako biste bili sigurni da će Vaše iskustvo biti apsolutno zabavno i nezaboravno. Iako je rafting uzbudljiva i uzbudljiva avantura, zbog elemenata prirode neizbežno je da postoji opasnost i rizik. Rafting može biti zaista sjajna aktivnost za celu porodicu. To se može učiniti pravilno i lako dok imate na umu ove bezbednosne savete. Nosite odgovarajuću odeću. Ovo je posebno važno kada na prolazak idete na rafting tokom prohladne vode. Sigurnosni savjeti tokom splavarenja uključuju ovo, jer je preporučljivo da odijelo nosite preko neke debele ili tople odjeće kako biste sprečili pothlađivanje.

Tokom ljeta nosite odjeću koja se brzo suši i ne zaboravite da stavite neku kremu za sunčanje i zaštitne naočare za sunce. Takođe Vam nije dozvoljeno da nosite papuče ili japanke ili čak da idete bosi.

Nosite zaštitnu opremu. Ovo je jedan od najvažnijih savjeta o bezbednosti tokom splavarenja. Spasilački prsluci ili prsluci su neophodni, pa nikada ne zaboravite da obučete jedan od njih. Vode bi mogle biti prilično nepredvidive i uvek postoji mogućnost da ispadnete iz čamca ili da se čamac prevrne, pa pripazite da zadržite svoj prsluk za spašavanje. Trebalo bi da bude čvrsto zakopčan, da se ne bi skinuo ni u jednom trenutku. Takođe bi trebalo da Vam bude udobno kako biste bili sigurni da Vam neće ograničiti kretanje.

Kaciga je takođe od suštinskog značaja, naravno, kako bi se izbegle povrede udaranjem glave o kamenje i čega već ne. Pratite i slušajte svog vodiča u svakom trenutku. Imajte na umu da je Vaš vodič tu s razlogom, zato obavezno slušajte njegova uputstva i radite kako kaže. Vodiči su dobro obučeni i već su prošli reku već mnogo puta, tako da znaju šta treba da rade i kako da se nose sa različitim situacijama sa kojima ćete se susresti tokom spuštanja niz reku. Ovo je jedan od najvažnijih sigurnosnih savjeta tokom splavarenja koji uvijek morate imati na umu. Znajte šta treba učiniti u slučaju da ispadnete iz čamca. Čamac nema sigurnosne pojaseve, tako da ne eliminišete mogućnost pada sa čamca. Obavezno naučite najbolje tehnike plivanja kako biste bili sigurni i mogli odmah da se vratite u čamac.

Najbolja tehnika plivanja je plivanje ili plutanje na leđima sa glavom podignutom prema dole nizvodno i nožnim prstima usmjerenim ka nebu da biste vidjeli kuda idete i ima li kamenja ispred. Budi spreman. Naravno, ne možete ući u vodu, a da nemate pojma u čemu ćete biti. Obavezno saznajte više o sportu, nekim važnim tehnikama koje treba koristiti i kako se što više zadržati u čamcu. Takođe morate naučiti o pravilima i propisima. Što je najvažnije, imajte na umu ove bezbednosne savete tokom raftinga kako biste bili sigurni da ćete najbolje iskoristiti svoje iskustvo raftinga i ponijeti kući nezaboravne uspomene sa sobom.



Rafting Crna Gora
Rafting centar Blue River tara
Mastercard ID Check Visa Secure Allsecure

© 2022 Blue River Tara - Zabranjeno preuzimanje materijala sa sajta (slika, video zapisa...)